Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ilan Șor: Am decis să înființăm un tribunal al poporului

© Sputnik / Rodion ProcaProtest al opoziției la Președinția Republicii Moldova
Protest al opoziției la Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Abonare
Liderul Partidului Șor a anunțat că PAS a capturat justiția, de aceea protestatarii au decis să înființeze un tribunal al poporului
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Președintele Partidului „ȘOR” a condamnat modul în care guvernarea a încercat să zădărnicească acțiunea de protest de astăzi. El a menționat că structurile de forță au împiedicat microbuzele și autobuzele să ajungă în capitală, au blocat accesul oamenilor în Piața Marii Adunări Naționale și au zădărnicit de mai multe ori intervenția lui video în fața manifestanților de la Procuratura Generală.
Potrivit lui Ilan Șor, dimineața, președintele Maia Sandu a mers la târgul din fața Guvernului, pentru a cumpăra mere uscate și o lumânare, însoțită de polițiști și reprezentanți ai Serviciului de Pază și Protecție.
„Ei încearcă, prin toate, mijloacele, să ne împiedice să comunicăm. Maia Sandu a decis să se plimbe prin centrul orașului și le dă polițiștilor indicații să nu-i permită poporului să ajungă în centru. Ei ne sfidează și ne arată că nu vor pleca din birouri, până când îi vom scoate noi de urechi”, a menționat Ilan Șor, care este citat într-un comunicat de presă emis de partidul său.
El a mai spus că, deoarece instituțiile de drept au fost capturate, oamenii nu mai pot miza pe o justiție corectă.
„De aceea, am decis să înființăm tribunalul poporului, pentru că ei nu întreprind nimic. Vom face totul pentru a îmbunătăți viața poporului”, a mai anunțat Ilan Șor.
Fluxul de știri
0