Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma de Stat stabilește amenzi pentru propaganda LGBT

© Sputnik / Alexey MaishevDuma de Stat a Federației Ruse
Duma de Stat a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2022
Abonare
Duma de Stat a adoptat în primă lectură un proiect de lege privind amenzile pentru propaganda LGBT, care ajung până la cinci milioane de ruble, asta însemnând mai bine de 1,5 milioane de lei.
CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Duma de Stat a adoptat în primă lectură un proiect de lege privind amenzile pentru propagarea relațiilor sexuale netradiționale și a pedofiliei.
Articolul 6.21 din Codul Contravențiilor Administrative va avea o nouă ediție - pentru a extinde responsabilitatea pentru propaganda LGBT nu numai în rândul minorilor, ci și în rândul adulților. Dacă actul este comis în mass-media sau pe internet, amenda va fi de până la 400 de mii de ruble pentru cetățeni și de până la cinci milioane pentru persoanele juridice.
Străinii pot fi amendați cu până la 400 de mii de ruble, arestați până la 15 zile sau deportați.
În plus, se propune introducerea a două articole noi în Codul Administrativ al Federației Ruse. Primul stabilește responsabilitatea pentru promovarea pedofiliei sub forma unei amenzi de până la 800 de mii de ruble pentru cetățeni și până la zece milioane de ruble pentru persoanele juridice.
Un cetățean străin riscă pentru această infracțiune să fie cu 800 de mii de ruble și expulzat din țară.
În plus, este introdus un articol pentru „Diseminarea în rândul minorilor a informațiilor care demonstrează relații sexuale netradiționale și (sau) preferințe, sau capabile să-i determine pe minori să dorească să-și schimbe sexul”. Aceasta implică pedepse sub forma unei amenzi de până la 200 de mii de ruble pentru cetățeni și până la patru milioane de ruble pentru persoanele juridice.
Adoptate în primă lectură, modificările aduse legilor privind publicitatea, mass-media și informația interzic difuzarea de conținut care promovează relații și preferințe sexuale netradiționale. De asemenea, se propune instituirea unui mecanism de restricționare a accesului copiilor la informațiile interzise acestora.
Vyacheslav Volodin, președintele Dumei de Stat, a declarat în ședința camerei inferioare a Parlamentului rus că la a doua lectură a proiectului de lege ar putea fi depuse amendamente care ar crește pedepsele.
Ministerul rus de Externe  - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2022
Rusia
Ucraina comite crime de război, a declarat Ministerul rus de Externe
Fluxul de știri
0