Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ucraina comite crime de război, a declarat Ministerul rus de Externe

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaMinisterul rus de Externe
Ministerul rus de Externe  - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2022
Abonare
Ministerul rus de Externe: Modul în care Ucraina poartă operațiunile militare face parte din crimele de război
CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Folosirea civililor de către Ucraina ca scuturi umane, utilizarea fără discernământ a focului, torturarea prizonierilor de război și organizarea de tentative de asasinat asupra angajaților civili ai autorităților din RPD, RPL, Zaporojie și Herson din regiunile Rusiei constituie crime de război, a declarat pentru RIA Novosti adjunctul Ministrul de Externe, Oleg Sîromolotov.
„În același timp, folosim cu adevărat termenul de „metode teroriste” pentru a descrie modul în care partea ucraineană conduce operațiunile militare. Vorbim despre folosirea scuturilor umane, folosirea fără discernământ a focului, tortura prizonierilor de război, organizarea de tentative de asasinat asupra angajaților civili din regiunile RPD, RPL, Zaporojie și Herson din Federația Rusă”, a spus Sîromolotov.
Toate acestea, a subliniat diplomatul, constituie tocmai crime de război și „nu au nimic de-a face cu terorismul ca infracțiune comună”.
Din 24 februarie, Moscova desfășoară o operațiune militară de demilitarizare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că scopul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit acestuia, scopul final este eliberarea Donbassului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei.
Fluxul de știri
0