Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Victor Ponta: Kovesi are rolul de a distruge în Europa de Est tot ce înseamnă suveranitate

© AP Photo / Andreea AlexandruLaura Codruța Kövesi
Laura Codruța Kövesi - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Abonare
Fostul premier al României, Victor Ponta, spune că rolul Laurei Codruța Kovesi este de a „distruge în Europa de Est tot ce înseamnă suveranitate”, acest plan fiind şi pentru alte state din vecinătate
BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Victor Ponta a dezvăluit planul din care face parte Laura Codruţa Kovesi.
„Doamna Kovesi a fost vârful unei strategii, care se aplică nu doar în România, ci şi în Bulgaria, Ungaria… Are rol de a distruge în Europa de Est tot ce înseamnă suveranitate. 75% din comerțul din România e la multinaționale”, a declarat Ponta la România TV.
Acesta s-a referit la un studiu recent care arată că 70% din piața de retail din România este în mâinile străinilor.
Totodată, el nu exclude ca însuşi Klaus Iohannis să devină victimă.
„Dacă lui Iohannis i s-a părut firesc în primul mandat ca eu, Victor Ponta, să fiu persecutat politic – au spus judecătorii asta, pentru că am fost achitat – să nu se mire că i se va întâmpla şi lui acelaşi lucru. În niciun caz nu Iohannis o execută pe Kovesi”, a avertizat Ponta.
Ponta a făcut aceste declaraţii în contextul vizitei recente pe care Kovesi a făcut-o în România, ocazie de a lansa săgeţi către Klaus Iohannis.
Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2022
Internațional
Diana Șoșoacă ia atitudine dură împotriva intrării României în război
Fluxul de știri
0