Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia notifică SUA cu privire la exercițiile nucleare

© Photo : Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaȘoigu
Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pentagonul a anunțat că Rusia a notificat oficial autoritățile americane cu privire la planul de a efectua exerciții anuale cu implicarea forțelor sale de descurajare nucleară.
„SUA au fost notificate și, așa cum am subliniat anterior, acesta este un exercițiu anual de rutină al Rusiei”, a declarat marți generalul de brigadă al Forțelor Aeriene Patrick Ryder.
Armata americană nu a oferit alte detalii, dar a recunoscut că Rusia „respectă obligațiile sale privind controlul armelor și angajamentele sale de transparență de a face aceste notificări”.
Ministerul rus al Apărării nu a publicat încă o declarație oficială cu privire la data și amploarea exercițiului planificat. Astfel de exerciții implică de obicei teste de amploare atât ale armelor nucleare, cât și ale celor non-nucleare, pentru a asigura pregătirea forțelor de descurajare strategică și a întregului lanț de comandă, potrivit RT. Ultima dată când Rusia a efectuat un exercițiu similar a fost în februarie, cu câteva zile înainte ca Moscova să lanseze operațiunea sa militară în Ucraina.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Rusia
Putin a condus antrenamentul forțelor strategice de descurajare
Anunțul vine în contextul exercițiilor nucleare „Steadfast Noon” în desfășurare ale NATO, care vor dura până la 30 octombrie și vor avea loc deasupra Belgiei, Mării Nordului și Marii Britanii. De asemenea, NATO a descris exercițiile ca fiind „de rutină” și nefiind „legate de niciun eveniment mondial actual”, insistând că nu vor fi utilizate arme active. Aproximativ 60 de aeronave de diferite tipuri din 14 state membre NATO participă la Steadfast Noon, inclusiv avioane de luptă de ultimă generație, avioane de supraveghere și de tip cisternă, precum și bombardiere strategice cu capacitate nucleară B-52.
Președintele Vladimir Putin a promis recent că Rusia va folosi „toate mijloacele disponibile” pentru a-și apăra oamenii și teritoriul - o declarație pe care Washingtonul și aliații săi din NATO au interpretat-o ca o amenințare voalată pentru desfăşurarea de arme nucleare.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a infirmat îngrijorarea că postura nucleară a Alianței ar putea crea o greșeală pe fondul tensiunilor sporite cu Rusia, subliniind că, în schimb, s-ar transmite un „semnal foarte greșit” dacă NATO ar fi anulat exercițiul nuclear din cauza crizei din Ucraina.
Fluxul de știri
0