Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a condus antrenamentul forțelor strategice de descurajare

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Abonare
Vladimir Putin a urmărit antrenamentul forțelor strategice de descurajare.
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, a condus antrenamentul forțelor strategice de descurajare și a ascultat raportul prezentat de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Kremlinul a precizat că toate sarcinile manevrelor au fost îndeplinite în totalitate, scrie RIA Novosti.
Ministrul Apărării al Federației Ruse a declarat că în timpul antrenamentului, forțele strategice de descurajare au practicat un răspuns la un atac nuclear împotriva Rusiei.
„Tovarășul Comandant Suprem, în conformitate cu planul de pregătire a Forțelor Armate ale Federației Ruse, sub conducerea dumneavoastră, se desfășoară antrenament pentru gestionarea Forțelor Armate ale Federației Ruse, în timpul căruia vor fi puse la punct sarcinile de lansare a unei lovituri nucleare de către forțele ofensive strategice, ca răspuns la un atac nuclear din partea inamicului”, a spus Șoigu.
Sub conducerea lui Putin, la antrenamentul forțelor de descurajare strategică au avut loc lansări de rachete balistice și de croazieră. Avioanele TU-95MS au fost folosite pentru a lansa rachete de croazieră în aer. La poligonul Kura din Kamchatka, racheta Yars a fost lansată din cosmodromul Plesetsk, iar racheta balistică Sineva a fost lansată din Marea Barents.
Toate rachetele lansate în timpul antrenamentului forțelor de descurajare strategică și-au atins obiectivele, confirmând caracteristicile specificate.
În plus, pe parcursul antrenamentului s-a verificat nivelul de pregătire a organelor de control militar, dar și aptitudinile personalului de conducere și operațional.
Rachete - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Rusia
Ce rachete a lansat astăzi Rusia în cadrul exercițiilor nucleare - Video
Pe 19 februarie, sub conducerea președintelui rus, au avut loc exerciții ale forțelor strategice de descurajare cu lansări de rachete balistice. După cum a subliniat Ministerul Apărării al Federației Ruse, exercițiile de descurajare strategică au fost planificate de mai mult timp, în cadrul acestora a avut loc verificarea pregătirii organelor de control militar, a personalului militar de lansare, echipajelor navelor de război și purtătoarelor de rachete pentru îndeplinirea sarcinilor înaintate, precum și a siguranței armelor strategice nucleare și a celor non-nucleare. Sarcinile prevăzute în desfășurarea exercițiilor de descurajare strategică au fost îndeplinite în totalitate, toate rachetele au lovit țintele stabilitate, confirmând parametrii săi tehnici
Ulterior, ministerul Apărării al Rusiei a publicat imagini video cu lansarea rachetelor de croazieră și balistice în timpul exercițiilor forțelor de descurajare strategică. În videoclip au fost surprinse lansările rachetelor hipersonice aerobalistice „Kinjal”, efectuate de Forțele Aerospațiale ale Rusiei, precum și tragerile din complexul operativ-tactic “Iskander”, zborurile bombardierelor strategice Tu-95MS. Atunci, la poligonul Kapustin Iar, regiunea Astrahan, a fost testate racheta de croazieră cu bazare terestră “Iskander”.
Fluxul de știri
0