Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce rachete a lansat astăzi Rusia în cadrul exercițiilor nucleare - Video

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaRachete
Rachete - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Abonare
Ministerul Apărării al Rusiei a publicat imagini cu lansarea rachetelor de croazieră și balistice în cadrul exercițiilor forțelor nucleare de descurajare strategică.
BUCUREȘTI, 19 feb – Sputnik. Ministerul Apărării al Rusiei a publicat imagini video cu lansarea rachetelor de croazieră și balistice în timpul exercițiilor forțelor de descurajare strategică.
În videoclip sunt surprinse lansările rachetelor hipersonice aerobalistice „Kinjal”, efectuate de Forțele Aerospațiale ale Rusiei, precum și tragerile din complexul operativ-tactic “Iskander”, zborurile bombardierelor strategice Tu-95MS, transmite RIA Novosti.
Sâmbătă, președintele Rusiei, Vladimir Putin, împreună cu omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko, a urmărit din Centrul Situațional al Kremlinului lansările rachetelor balistice.
Militarii și-au îndeplinit în totalitate sarcinile prevăzute de exercițiile militare ale forțelor de descurajare strategică, a anunțat într-un comunicat serviciul de presă al Kremlinului.

“Exercițiile de descurajare strategică au fost planificate de mai mult timp, în cadrul acestora a avut loc verificarea pregătirii organelor de control militar, a personalului militar de lansare, echipajelor navelor de război și purtătoarelor de rachete pentru îndeplinirea sarcinilor înaintate, precum și a siguranței armelor strategice nucleare și a celor non-nucleare. Sarcinile prevăzute în desfășurarea exercițiilor de descurajare strategică au fost îndeplinite în totalitate, toate rachetele au lovit țintele stabilitate, confirmând parametrii săi tehnici”, se spune în comentariul publicat pe site-ul Kremlinului.

În cadrul exercițiilor au fost lansate rachetele „Kinjal”, rachetele de croazieră „Kalibr”, rachetele hipersonice „Zirkon”. Totodată, la poligonul Kapustin Iar, regiunea Astrahan, a fost testate racheta de croazieră cu bazare terestră “Iskander”.
De pe poligonul Plesețk (regiunea Astrahan) a fost lansată racheta balistică intercontinentală Iars, care a lovit o țintă din poligonul Kura, Kamceatka.
“Rachetele de croazieră cu bazare aeriană, lansate de purtătoarele de rachete strategice ale aviației de cursă lungă Tu-95MS, au lovit țintele de pe poligoanele Pemboi și Kura. Din bazinul Mării Barents, de pe distrugătorul nuclear submarin cu destinație strategică “Karelia” a Flotei Nordului, a fost efectuată lansarea rachetei Sineva, asupra poligonului Kura”, se mai menționează în comunicat.
Fluxul de știri
0