Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi decizii aprobate de CSE a municipiului Chișinău: Cum va fi deconectat iluminatul

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Abonare
Iluminatul public din oraș va fi deconectat cu o oră mai devreme dimineața și conectat cu o oră mai târziu seara.
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Iluminatul public din oraș va fi deconectat cu o oră mai devreme dimineața – 06:00 și respectiv, va fi conectat cu o oră mai târziu seara – ora 20:00. Totodată, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sau a altor autorități publice centrale, ÎMREI „Lumteh” va conecta iluminatul stradal, în caz de necesitate, în afara orelor prevăzute de deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).
Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a municipiului Chișinău s-a convocat miercuri, 26 octombrie, în ședință, unde s-a luat act de dispoziția CSE privind măsurile de reducere a consumului de resurse energetice și evitării întreruperilor de energie electrică pe perioada situației de alertă pe piața energiei electrice din R. Moldova și au fost transpuse prevederile la nivel municipal.
Astfel, potrivit Primăriei municipiului Chișinău, conducătorii subdiviziunilor, instituțiilor și întreprinderilor municipale vor elabora planuri de optimizare a consumului de energie electrică, în special în orele de vârf: 07:00-11:00, 18:00-23:00, dar care nu va afecta siguranța și activitatea angajaților sau funcționarea serviciile esențiale.
„Vor fi deconectate instalațiile care nu sunt vitale pentru procesele tehnologice și nu afectează securitatea și sănătatea cetățenilor. Iluminatul public din oraș va fi deconectat cu o oră mai devreme dimineața – 06:00 și respectiv, va fi conectat cu o oră mai târziu seara – ora 20:00. În funcție de circumstanțe și condiții speciale se va purcede la deconectarea iluminatului public pe timp de noapte și/sau în zilele de odihnă (…)”, anunță autoritățile municipale.
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Politică
Plahotniuc și Șor au fost incluși în lista de sancțiuni internaționale
Fluxul de știri
0