Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kelemen Hunor dezvăluie greșeala făcută de România în privința Schengen

© AP Photo / MTI / Gabor KissHunor Kelemen
Hunor Kelemen - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Abonare
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că ”a fost o greşeală” faptul că autorităţile române au acceptat, încă din anul 2011, ca România să nu fie primită în spaţiul Schengen, deşi îndeplinea toate criteriile din punct de vedere tehnic
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Kelemen Hunor spune că criteriile tehnice sunt singurele de care trebuie ţinut cont când este vorba despre intrarea în spaţiul Schengen.
”Pentru Schengen există doar criterii tehnice, nu criterii politice. Acest lucru îl ştie şi premierul Rutte. Din păcate, noi am acceptat, din 2011, că pentru noi există şi alte criterii. A fost o greşeală. Indiferent cine a fost preşedintele, cine a fost premierul, cine a fost la guvernare şi ce coaliţie, nu trebuia să acceptăm de la bun început, fiind că nu există în acordul pentru Schengen alte criterii decât cele tehnice”, a explicat Kelemen Hunor la TVR Info.
El cataloghează situaţia României drept ”umilitoare”, având în vedere că îndeplineşte condiţiile şi tot timpul cineva se opune intrării în Schengen.
Kelemen spune că premierul olandez Mark Rutte ”face un joc de politică internă” atunci când Olanda se opune intrării României în Schengen.
Vicepremierul susţine de altfel că România a demonstrat că are toate argumentele pentru a intra în spaţiul Schengen.
Laura Codruța Kövesi - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Internațional
Victor Ponta: Kovesi are rolul de a distruge în Europa de Est tot ce înseamnă suveranitate
Fluxul de știri
0