Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Brigada de poliție cu destinație specială va desfășura exerciții în nordul Moldovei

© Sputnik / OsmatescoFulger
Fulger - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Abonare
Inspectoratul General al Poliției anunță că că exercițiul efectuat de „Fulger” nu are legătură cu situația de securitate din regiune.
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. În nordul țării, Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” va desfăşura astăzi exerciţii tactice de antrenament. Despre aceasta a anunțat Inspectoratul General de Poliție.
Exerciţii tactice de antrenament au scop dezvoltarea abilităților poliţieneşti la aplicarea procedeelor de identificare, neutralizare şi reţinere a infractorilor precum şi a stabilirii cazurilor de încălcare a ordinii şi securităţii publice.
„Menționăm că exercițiul nu are legătură cu situația de securitate din regiune. Vă îndemnăm să vă păstrați calmul și să vă informați doar din surse sigure”, a anunțat IGP.
Astfel de procese de instruire sunt organizate periodic și fac parte din planul de acțiuni al instituției, în scopul menținerii gradului înalt al capacității operaționale a structurilor de intervenție, perfecționarea deprinderilor practice, inclusiv prin antrenarea în acțiuni de mânuire a tehnicii din dotare.
În urmă cu aproximativ o lună, carabinierii moldoveni, împreună cu jandarmii României, au desfășurat exerciții tactice în județul Galați, unde au practicat la acțiuni de asigurare și restabilire a ordinii publice la punctele de frontieră în cazul unor încălcări grave cauzate de un aflux masiv de migranți.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Editoriale
Operațiunea specială a Rusiei: Situația în direcția Zaporojie
Fluxul de știri
0