Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iluminatul stradal în Capitală ar putea fi oprit: Primarul anunță și alte decizie

© Sputnik / Mihai CarausImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2022
Abonare
Iluminatul stradal în Chișinău ar putea fi oprit, la fel ca și luminile în curțile blocurilor de locuit.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Iluminatul stradal din Chișinău va fi conectat cu o oră mai târziu și deconectat cu o oră mai devreme. O decizie în acest sens a fost luată de Primăria Chișinău, până la o decizie a Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale cu recomandările obligatorii.
La fel, toate instalațiile din Chișinău care nu sunt vitale pentru procesele tehnologice și nu afectează securitatea și sănătatea cetățenilor.
„Subdiviziunile Primăriei Chișinău pregătesc planul de eficientizare energetică, care va fi ajustat conform cerințelor impuse și prezentate de Guvern, așa ca în cazul altor crize”, este precizat în comunicatul Primăriei.
Referitor la deconectările energiei electrice pe străzi, în parcuri și curți de bloc pe un termen mai lung, se va discuta la ședința CSE unde vor fi analizate riscurile, astfel încât să nu fie în detrimentul siguranței cetățenilor.
Iluminatul decorativ a fost deconectat de municipalitate, excepție fac cele care sunt direct legate de iluminatul stradal.
Totodată, primăria anunță că va solicita prin decizia CSE ca agenții economici să deconecteze iluminatul decorativ
Președinția Republicii Moldova, locul unde se întrunește Consiliul Suprem de Securitate - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2022
Politică
Sandu a convocat Consiliului Suprem de Securitate
Fluxul de știri
0