Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a convocat Consiliului Suprem de Securitate

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția Republicii Moldova, locul unde se întrunește Consiliul Suprem de Securitate
Președinția Republicii Moldova, locul unde se întrunește Consiliul Suprem de Securitate - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2022
Abonare
În mai puțin de două ore se întrunește Consiliului Suprem de Securitate, car a fost convocat de Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Consiliul Suprem de Securitate se întrunește, astăzi, pentru a evalua situația în domeniul securității energetice, anunță Președinția într-un comunicat de presă. Tot acolo este precizat faptul că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru astăzi, 24 octombrie, începând cu ora 18:00, ședința Consiliului Suprem de Securitate.
Amintim că ieri ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că de astăzi, luni, 24 octombrie, “țara noastră va înregistra un deficit de energie electrică”, precizând că „contractele comerciale semnate de SA Energocom nu vor acoperi tot consumul între orele 07:00 și 23:00”.
Spînu a precizat că Guvernul, în zilele următoare, va identifica și semna contracte de livrare a energiei electrice cu alți furnizori, iar pentru a nu avea deconectări de curent electric MoldovaGaz a alocat mai mult gaz pentru Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan pentru ziua de astăzi și autoritățile urmează să identifice resurse și pentru zilele următoare.
În același context vom menționa că astăzi a fost adus un nou lot de păcură, al cincilea, din România în cadrul programului de asigurare a securității energetice în perioada de criză.
Agenția Rezerve Materiale a MAI a precizat că în țară au intrat 28 de cisterne cu păcură, ceea ce constituie 60 la sută din volumul de păcură contractat de Agenție. Î
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2022
Politică
Spînu spune când și cine va fi deconectat de la rețeaua de curent electric
Fluxul de știri
0