Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisia Națională pentru Situații Excepționale se întrunește în ședință

© Photo : Guvernul Republicii Moldovaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2022
Abonare
Comisia Națională pentru Situații Excepționale se întrunește astăzi în ședință.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Comisia Națională pentru Situații Excepționale se întrunește marți, 25 octombrie, în ședință. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița.
Potrivit prim-ministrului, în cadrul ședinței se va decide asupra unor măsuri în contextul crizei energetice.
Amintim, luni, 24 octombrie, președintele Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate pe problema crizei energetice. În cadrul ședinței, Sandu a solicitat Guvernului să vină cu un set de acțiuni, obligatorii pentru toate instituțiile publice, de monitorizare continuă și de reducere a consumului de energie electrică. La fel, Guvernul va trebui să estimeze impactul creșterii prețurilor la energie electrică asupra populației și a mediului de afaceri, și va propune măsuri de diminuare a lui. În mod special, este vorba de impactul asupra păturilor vulnerabile ale societății, dar și asupra întreprinderilor, a căror competitivitate este afectată de creșterea prețurilor la factorii de producere.
Totodată, Guvernul și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică vor trebui să intensifice comunicarea cu cetățenii și mediul de afaceri cu privire la necesitatea și metodele de reducere a consumului de energie. De asemenea, Agenția Națională de Reglementare în Energetică va revizui reglementările privind investițiile private în sursele alternative de energie electrică.
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2022
Societate
Iluminatul stradal în Capitală ar putea fi oprit: Primarul anunță și alte decizie
Fluxul de știri
0