Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia se transformă într-un important hub de gaze, spune Erdogan

© AFP 2024 / ADEM ALTANRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2022
Abonare
Erdogan a afirmat că Turcia se transformă într-un important hub de gaze, în care se pun multe speranțe în străinătate.
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Anterior președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia ar putea muta tranzitul de gaze din Nord Stream în regiunea Mării Negre și Turcia. Liderul rus a discutat despre această idee cu președintele Turciei. Ambii lideri au dat indicații subalternilor lor să examineze acest proiect în detaliu și rapid.
Erdogan i-a criticat pe oponenții Ankarei, care i-au cerut să renunțe de la bun început la politică echilibrată a Turciei în chestiunea ucraineană.
Vorbind la inaugurarea mai multor obiective în provincia Malatya, liderul turc a menționat că refuzul dialogului cu una dintre părțile aflate în conflict ar pune Turcia la egalitate cu statele europene care se confruntă în prezent cu criza energetică.
„Politica echilibrată a Turciei a fost aprobată în întreaga lume. Dacă am urma exemplul criticilor noștri, astăzi ar trebui să ne gândim, la fel ca europenii, cum să supraviețuim iernii care vine. Dar iată că Ankara a ales o altă cale și nu avem probleme cu gazul”, a spus Erdogan, citat de agenția de presă Anadolu.
Șeful statului a menționat că „Turcia se transformă într-un important hub de gaze, în care sunt puse speranțe (în străinătate)”.
rafinării - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Internațional
Turcia îşi dublează importurile de petrol rusesc
Fluxul de știri
0