Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia îşi dublează importurile de petrol rusesc

© Fotolia / Ded Pixtorafinării
rafinării - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Abonare
Turcia a crescut importurile de petrol din Rusia la peste 200.000 de barili pe zi, în medie, în acest an, însemnând o creștere față de 98.000 bpz în aceeași perioadă a anului trecut.
BUCUREŞTI, 23 aug – Sputnik, Doina Crainic. Turcia a crescut importurile de petrol din Rusia la peste 200.000 de barili pe zi (bpz), în medie, în acest an, însemnând o creștere față de 98.000 bpz în aceeași perioadă a anului trecut, a relatat Reuters luni, citând datele de la Refinitiv Eikon.
Raportul a subliniat că rafinăriile din Rurcia Tupras şi STAR şi-au mărit în mod semnificativ aprovizionarea cu petrol rusesc, atât clasa Urals, cât și Siberian Light, scăzând, în acelaşi timp, achizițiile din clasele Mării Nordului, irakiană și Africii de vest.
Datele Refinitiv au arătat că rafinăria STAR a cumpărat în medie aproximativ 90.000 bpz de petrol din Rusia din ianuarie până în august 2022, comparativ cu 48.000 bpz în aceeași perioadă a anului trecut.
De asemenea, Tupras se relatează că a achiziționat în medie aproximativ 111.000 bpz de petrol rusesc în medie, înregistrându-se o creștere față de cifra din primele opt luni ale anului trecut, de doar 45.000 bpz, potrivit datelor.
„Alegerea pentru rafinăriile din Turcia a fost evidentă, deoarece nu au [impuse] limite în ceea ce privește cumpărarea de petrol rusesc”, a declarat, pentru Reuters, un comerciant de pe piața petrolului mediteranean.
Acesta a adăugat că marjele bune de rafinare a petrolului Urals au susținut profiturile rafinăriilor turcești.
În această lună, Moscova și Ankara au convenit să consolideze cooperarea economică în comerț, transport, agricultură, finanțe, turism și construcții. Țările intenționează să stimuleze comerțul bilateral la valoarea de 100 de miliarde de dolari până în 2030 și să coopereze pentru proiecte energetice. De asemenea, au convenit ca Turcia să plătească în ruble pentru unele dintre importurile sale de gaze din Rusia.
Linii electrice de înaltă tensiune  - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2022
Economie
Beneficiile UE: energia ieftină din România pleacă la export
Fluxul de știri
0