Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul italian al Apărării spune că pe cetățeni îi așteaptă vremuri grele

© AP Photo / Luca BrunoMilano, Italia
Milano, Italia  - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2022
Abonare
Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a spus că pe cetățeni îi așteaptă vremuri grele.
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Pe italieni îi așteaptă vremuri grele în contextul crizei economice din lume, a declarat noul ministru al Apărării al Italiei, unul dintre fondatorii partidului de guvernământ „Frații Italiei” Guido Crosetto.
Într-un interviu publicat duminică de ziarul La Repubblica din Roma, Crosetto și-a exprimat îngrijorarea cu privire la stabilitatea socio-economică din țară și a recunoscut că pe italieni îi așteaptă vremuri foarte grele.
„Inflația, creșterea prețurilor la gaz, energie și la toate tipurile de materii prime au un impact foarte puternic asupra veniturilor și economiilor ale celor 60 de milioane de italieni și asupra unei părți a sistemului de producție”, a spus el, fiind citat de RIA Novosti.
Potrivit politicianului, în condițiile actuale, criza economică poate afecta securitatea națională.
Vorbind despre noile livrări de arme către Kiev, șeful Ministerului Apărării a dat asigurări că Italia își va îndeplini obligațiile în acest domeniu în conformitate cu „alianțe internaționale istorice”.
Matteo Salvini - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Internațional
Salvini vrea să o dea jos pe Ursula după ce aceasta a ameninţat Italia
Fluxul de știri
0