Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Xi Jinping a vorbit despre obiectivele din „secolul al doilea” pentru China

© Sputnik / Aleksey Savizkiy / Accesați arhiva multimediaXX Всекитайский съезд КПК
XX Всекитайский съезд КПК - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Xi Jinping: China se angajează pe calea construirii unui stat socialist modern
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. China pornește pe o nouă cale de construire a unui stat socialist modern, a declarat președintele chinez Xi Jinping, secretarul general al Partidului Comunist din China.
Al 20-lea Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez (Comitetul Central PCC) l-a reales pe Xi Jinping ca secretar general al Comitetului Central PCC pentru un al treilea mandat.
Xi Jinping a fost, de asemenea, confirmat pentru un al treilea mandat ca președinte al Consiliului Militar al Comitetului Central al PCC.
„Prin eforturile comune ale Partidului și ale poporului chinez din toate grupurile etnice, am construit o societate moderat prosperă, așa cum era planificat, după ce am atins obiectivul secolului I. Acum ne lansăm cu entuziasm pe o nouă cale de construcție integrală a unui stat socialist modern, care intră pe calea atingerii obiectivelor secolului al II-lea." , - a spus Xi Jinping, vorbind la o întâlnire cu reporterii în Sala Mare a Poporului din Beijing, în urma rezultatelor primului plen al secolului al XX-lea. Comitetul Central al PCC.
Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Internațional
Xi Jinping a fost reales secretar general al Partidului Comunist din China
Fluxul de știri
0