Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Xi Jinping a fost reales secretar general al Partidului Comunist din China

© AP Photo / Andy WongXi Jinping
Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Abonare
Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez l-a ales pe Xi Jinping ca secretar general al PCC pentru al treilea mandat
Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez (Comitetul Central PCC) l-a reales pe Xi Jinping ca secretar general al Comitetului Central PCC pentru un al treilea mandat, potrivit unei decizii a Comitetului Central publicată de Agenția de știri Xinhua.
Xi Jinping a preluat, de asemenea, funcția de președinte al Consiliului Militar al Comitetului Central al PCC pentru a treia oară consecutiv. Noul comitet permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist din China a inclus șapte persoane.

Și-au păstrat locurile:

actualul secretar general Xi Jinping;
Secretarul Comisiei Centrale pentru Inspecția Disciplină a CPC Zhao Leji;
Wang Huning, președintele Comitetului central al PCC pentru îndrumarea întăririi culturii spirituale;
Pentru prima dată au devenit parte din Comitet:
Li Qiang, șeful Comitetului orașului Shanghai PCC;
Șeful Comitetului Partidului Comunist din provincia Guangdong Li Xi;
Cai Qi, șeful Comitetului orașului Beijing al Partidului Comunist din China;
Șeful Biroului Comitetului Central al PCC Ding Xuexiang.
Decizia a fost luată în urma rezultatelor primului plen al Comitetului Central, al 20-lea. În cadrul acestuia, a fost actualizată componența Biroului Politic și a Comitetului Permanent al Biroului Politic, care include cei mai influenți oficiali de partid care, în următorii cinci ani, vor lua cele mai importante decizii privind direcția ulterioară a dezvoltării partidului și țării.
Sâmbătă, la Beijing s-a încheiat cel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist din China, care se desfășoară în mod tradițional la fiecare cinci ani, în cadrul căruia a fost aleasă o nouă componență a Comitetului Central al PCC și a Comisiei Centrale pentru Inspecția Disciplinei a PCC.
Fluxul de știri
0