Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În SUA tot mai mulți recunosc ineficiența sancțiunilor în raport cu Rusia

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaDrapelul de stat al SUA
Drapelul de stat al SUA - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Abonare
NYP: Sancțiunile anti-usești s-au întors împotriva Occidentului și i-au provocat mari pagube.
BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Sancțiunile impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană ar fi trebuit să distrugă economia rusă, dar efectul lor s-a inversat, slăbind Occidentul și întărind rubla rusă, scrie editorialistul New York Post, Philip Pilkington.
"Restricțiile ne fac rău nouă și ajută Rusia și aliații săi. Ceva trebuie să se schimbe", s-a plâns autorul.
În opinia sa, sancțiunile nu au funcționat din cauza creșterii puternice a prețurilor la energie. La rândul său, principalele exporturi ale Rusiei sunt petrolul și gazele, așa că Moscova a câștigat mai mulți bani decât în ​​anul precedent.
Pilkington mai notează că președintele american Joe Biden a promis că va prăbuși rubla, dar moneda rusă a crescut cu aproximativ 23 la sută față de dolar.
Tactica Occidentului de a nu cumpăra energie rusească a eșuat, de asemenea, deoarece Moscova a reușit să negocieze cu China și India, ca acestea să cumpere petrol și gaze.
Observatorul observă, ironic, faptul că în timp ce americanii și europenii suferă de o criză energetică, aceste țări (China și India) cumpără energie cu reducere.
"Actuala abordare a sancțiunilor împotriva Rusiei a eșuat. Rubla este mai puternică decât era înainte de conflict, iar bugetul militar al Rusiei crește datorită prețurilor ridicate la energie. Consumatorii americani suferă, iar europenii se află într-o iarnă mizerabilă. Să facem tot posibilul ca să se reducă prețurile la energie - prin orice mijloace”, a concluzionat Pilkington.
Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Internațional
Un fost comisar european vrea să devină cetățean al Republicii Moldova
Fluxul de știri
0