Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un fost comisar european vrea să devină cetățean al Republicii Moldova

© Photo : Guvernul RomânieiÎntrevederea premierului Viorica Dăncilă cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu
Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2022
Abonare
Fostul comisar european, Corina Crețu, a anunțat pe o rețea de socializare că și-a despus actele pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Chișinăului în România.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Decizia luată de Corina Crețu a fost luată, spune aceasta, din rațiuni de familie, strămoșii săi direcți fiind originari din Basarabia.
”Este omagiul pe care îl aduc, peste ani, tuturor celor din familia mea, care s-au sacrificat pentru ca noi sa existam astăzi”, a mai spus Corina Crețu. România a acordat la rândul ei sute de mii de pașapoarte românești cetățenilor moldoveni, care vor avea drept de vot la alegerile din 2024.
Aceasta a înmânat ambasadorului Republicii Moldova la București, Victor Chirilă, solicitarea oficială a cetățeniei.
De asemenea, a anunțat că în calitate de raportor alternativ pentru opinia AFET referitoare la modificările bugetare pentru cadrul financiar multianual 2021-2027, a depus un amendament prin care am propus ca toate fondurile alocate Rusiei si Belarusului sa fie redirecționate Republicii Moldova si Ucrainei.
Corina Crețu și-a început cariera publică ca jurnalist. Ulterior a fost cooptată în echipa de consilieri a președintelui Ion Iliescu și apoi a devenit parlamentar și europarlamentar din partea PSD. Între 2014 și 2019, a fost comisar european pentru politică regională, în Comisia Juncker.
Traian Băsescu - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2022
Internațional
Traian Băsescu a decis să rămână ”Petrov”
Fluxul de știri
0