Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul vorbeşte despre sfârșitul mobilizării

© Sputnik / Sergei Awerin / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2022
Abonare
Procesul recrutării militare în unele regiuni rusești a fost deja încheiat, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Guvernul rus nu a stabilit încă o dată exactă pentru încheierea mobilizării parțiale naționale, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Oficialul s-a referit la observațiile făcute de președintele Vladimir Putin săptămâna trecută, în care a spus că recrutarea rezerviștilor militari va fi finalizată în „aproximativ” două săptămâni.
Peskov nu a oferit informații suplimentare, afirmând: „Nu există un termen care să fie mai exact. Unele regiuni au finalizat deja procesul la nivelul lor, iar în alte regiuni continuă mobilizarea parțială”, a spus acesta, citat de RT.
Pe 21 septembrie, Putin a ordonat mobilizarea parțială a trupelor în Rusia. Ministerul Apărării a declarat la acea vreme că intenționează să consolideze puterea armatei permanente prin încă 300.000 de oameni.
Vinere trecută, președintele rus a anunțat încetarea mobilizării în câteva săptămâni, în timpul unei conferințe de presă la Astana, Kazahstan.
De asemenea, Peskov a comentat afirmațiile potrivit cărora o parte din personalul mobilizat a fost trimis în prima linie fără o pregătire adecvată, iar unii și-au pierdut viața.
„Nu avem detalii, dar am văzut cu toții aceste rapoarte. Cu siguranță vor fi cercetate”, a spus el, adăugând că, în acest caz, Ministerul Apărării este departamentul guvernamental relevant.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2022
Rusia
Bloomberg: Rusia nu va participa la Summitul nuclear de la Washington
Fluxul de știri
0