Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Veteranii MAI și ai Armatei Naționale vor ieși duminică la protest - VIDEO

© Sputnik / Osmatescoprotest
protest - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2022
Abonare
Veteranii MAI și ai Armatei Naționale critică acțiunile PAS-ului în raport cu cetățenii și anunță că vor ieși duminică la protest.
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Mai mulți foști șefi din poliție și ai Armatei Naționale, inclusiv foști conducători ai batalionului cu destinație specială „Fulger”, au îndemnat veteranii din forțele armate, veteranii din organele de interne să iasă la protest duminică, 23 octombrie.
Primul comandant al detașamentului de poliție cu destinația specială „Fulger”, Vasile Severin, a declarat că oamenii au dreptul să protesteze și îndeamnă oamenii legii să „fie atenți” la acțiunile față de protestatari.
"Astăzi eu nu pot să mă uit la ceea ce se petrece in tara. Sărăcia care au adus oamenii la sapă de lemn. Preturile nu cresc odată în jumate de an, dar în fiecare zi. Guvernarea doar se uită. Oamenii au ieșit astăzi în stradă pentru aceasta. Întrebarea a fost foarte simplă. Trebuia să meargă Maia Sandu la Moscova să se înțeleagă cu Putin și nu erau probleme astăzi cu gazul, cu electricitatea și celelalte întrebări. Interesant au luat ei poziția, lumea are dreptul să protesteze, dar de ce nu au ieșit ei în stradă să răspundă la întrebările pe care le pune lumea în fața lor", a declarat Severin.
Totodată, aceștia au îndemnat polițiștii „să nu execute indicațiile ilegale ale politicienilor împotriva propriilor cetățeni, care protestează”
"Ei au lăsat să protesteze, dar la polițiști le-a dat voie să facă ce vor. Fiți atenți domnilor polițiști, nu dă doamne să se întâmple un caz cu un deces la vreun protestatar că o să rămâneți dumneavoastră vinovați. Vă îndemn să fiți tare atenți și să nu îndepliniți unele comenzi care le dau politicienii și sunt nelegitime. Eu îndemn toți veteranii din forțele armate, veteranii din organele de interne ca pe 23 octombrie să ieșim la protest în PMAN", a mai spus Severin.
Ex-șeful direcției poliției criminale a ministerului de Interne, Vladimir Solop, cere autorităților să „înceteze să atragă poliția împotriva oamenilor”.
„Foarte periculos este intervenția poliției față de cetățeni, ce este foarte periculos pentru reputația poliției noastre. Să cerți poliția cu oamenii este foarte ușor. Eu vreau să mă adresez astăzi către conducerea republicii să se întoarcă cu fața la oameni, să iasă cu ei la dialog, să găsească careva ieșiri din probleme. Eu tare aș vrea să îi rog să înceteze să atragă poliția împotriva oamenilor”.
Iar fostul șef al direcției coordonare operațională al INSP, Iurie Dementiev, a menționat că veteranii structurilor de forță vor fi alături de cetățenii care se manifestă pașnic și au dorința ca să lupte cu sărăcia.
„Astăzi sunt alături de veteranii structurilor de forță al RM, din cauza că pot să mă uit în liniște cum poporul țării noastre moare în sărăcie, cum se încalcă flagrant legile și drepturile fundamentale ale cetățenilor la libera exprimare și întrunire pașnică. Sunt abuziv încălcate aceste drepturi de a se manifesta împotriva acestui colaps social pe care îl monitorizăm cu toții la ziua de astăzi. Din acest considerent, noi reprezentanții structurilor de forță ale RM vrem să reamintim că toți cetățenii au dreptul la întrunire și liberă exprimare a poziției sale sociale. Vreau să reamintesc că întrunirea poate fi sistată doar prin decizia judecății sau la solicitarea administrației publice locale. Rog ca polițiștii și structurile de forță să fie atenți în intervențiile sale și să nu cadă pradă acțiunilor ilegale”, a spus Dementiev.
lampă - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2022
Economie
Am putea rămâne fără lumină! Sunt anunțate posibile deconectări de la energie
Fluxul de știri
0