Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul „ȘOR” organizează duminică un nou protest și cheamă socialiștii să se alăture

© Sputnik / Rodion ProcaProtest
Protest - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2022
Abonare
Un nou flashmob a avut loc astăzi în Capitală. Și de această dată cei care au protestat sunt manifestanții, membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR”. Aceștia organizează acțiuni de protest deja a șasea săptămână la rând,
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Un flashmob cu genericul „Meritocrația neamurilor” a fost organizat astăzi la sediul Procuraturii Generale. Manifestanții, membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR”, au adus bannere cu imaginea unei caracatițe. Aceasta avea capul președintelui Maia Sandu, iar la capătul tentaculelor erau capetele unor oficiali conectați la Fundația „Soros”. Este vorba de Dumitru Alaiba, președintele Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Jana Costachi, fosta lui soacră, secretar de stat la Ministerul de Interne, sora noului procuror general interimar, Ion Munteanu, și soră a lui Victor Munteanu, angajat al Fundației „Soros”.
Participanții la flashmob au amintit că, în campania electorală, atât PAS, cât și Maia Sandu, au promis că posturile publice vor fi ocupate de oameni integri, în baza meritocrației, în urma concursurilor publice.
„De când au ajuns însă la guvernare, niciun post nu a fost oferit în condiții transparente, în bază de concurs. Guvernarea a discreditat definitiv toate posturile publice. Promovează cumătrismul, rudele, pentru a se îmbogăți. Maia Sandu adună în jurul său doar reprezentanți ai Fundației „Soros”, pentru îmbogățire. Vor stoarce de aici bani cât vor putea și vor pleca. Numai alegerile anticipate vor salva țara și vor schimba situația. Trebuie să facem așa ca această caracatiță galbenă să plece și să ne lase stăpâni în țara noastră”, a declarat unul dintre organizatorii flashmobului, Iurie Cuznețov.
Pe bannerele cu imaginea caracatiței corupției scria „Maia Soro(S)andu”, iar manifestanții au scandat „Jos caracatița galbenă!”, „Jos nepotismul!”, și „Caracatița Soro(S)andu a pătruns în toate instituțiile statului!”.
Tot astăzi, președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a lansat un nou îndemn la proteste, care urmează să aibă loc duminică în Piața Marii Adunări Naționale.
„Duminica asta, la ora 15:00, toți cei care își doresc să trăiască bine, omenește și demn, îi aștept în piață, unde va fi un protest împotriva războiului pe care guvernarea i l-a declarat propriului popor și pentru o nouă viață”, a mai spus Ilan Șor.
Între timp, vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a îndemnat Partidul Socialiștilor să participe împreună duminică, 23 octombrie, la protestele împotriva guvernării PAS. Pe lângă îndemnul de a ieși în stradă, Tauber le-a reproșat socialiștilor că au tăcut prea mult până acum și că nu au făcut nimic, pentru a opri abuzurile guvernării PAS.
Tauber a mai adăugat că toate forțele de opoziție trebuie să facă front comun împotriva guvernării PAS.
„Ultimul vagon al acestui tren încă nu a plecat! Încă nu e totul pierdut! Arătați de ce sunteți în stare! Alăturați-vă poporului și ieșiți la proteste împreună! Astăzi, scopul nostru principal nu e să căutăm ceea ce ne diferențiază unii de alții, ci ceea ce ne unește. Nu contează ce culori politice poartă fiecare dintre noi, important că nu e culoare galbenă. Avem obligația să ne unim cu toții, indiferent de opțiuni politice și platforme electorale. (...) Îi îndemn pe toți colegii și prietenii din Partidul Socialiștilor, cărora nu le este indiferentă soarta acestei țări, să facă pasul corect și să vină la protestul de duminică”, a mai adăugat Tauber.
protest - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2022
Politică
Veteranii MAI și ai Armatei Naționale vor ieși duminică la protest - VIDEO
Fluxul de știri
0