Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Eurovisionul s-a scumpit

© AFP 2024 / SEM VAN DER WALEurovision
Eurovision - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2022
Abonare
Se cere statelor participante să plătească mai mult pentru participarea la concursul de muzică Eurovision, celebru pentru promovarea corectitudinii politice și ideologiilor progresiste în detrimentul valorilor muzicale.
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Pentru a compensa pierderile financiare de după interzicerea Rusiei de a mai participa la concurs, dar și efectele crizei economice, s-a scumpit participarea la Eurovision.
Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru au anunțat, deja, că se retrag din participarea la ediția din 2023, care va avea loc la Liverpool, dar și la difuzarea sa, din pricina prețurilor ”piperate”.
Organizatorul acestei ediții, BBC, nu a făcut publice sumele de bani solicitate statelor ca taxă de participare. Estimările însă sunt acelea că organizatorii, în cazul acesta BBC, va cheltui între 8 și 17 milioane de lire sterline pentru a organiza evenimentul, iar de la toți participanții, se așteaptă acoperirea unui cost total de 5 milioane de lire sterline.
Liverpool a fost ales ca oraș gazdă deși nu Marea Britanie ci Ucraina a fost impusă ca câștigător al ediției din 2022. Cum Ucraina nu poate să organizeze în condiții de siguranță acest eveniment, a fost preferat Liverpool-ul, în parte datorită „ofertei sale culturale care plasează Ucraina în centrul” evenimentului de anul viitor, a transmis BBC.
Întrebarea este: ce va face România? La ediția din primăvara acestui an, voturile din România și mai multe state au fost manipulate pentru a se asigura ”victoria” corectă politic a Ucrainei.
Va continua România să plătească pentru acest pseudo-concurs? Sau va decide, demn, retragerea?
protest - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2022
Politică
Veteranii MAI și ai Armatei Naționale vor ieși duminică la protest - VIDEO
Fluxul de știri
0