Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Energocom a mai cumpărat 18 milioane de metri cub de gaze pentru stocare

Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2022
Abonare
„Energocom” a mai cumpărat 18 milioane de metri cubi de gaze. Rezerva de gaze a Republicii Moldova depășește 80 de milioane de metri cubi.
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Compania „Energocom” a mai cumpărat astăzi 18 milioane de metri cubi de gaz pentru stocare. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
„În total, avem 81,5 de milioane de metri cubi de gaz achiziționat. Aceste volume vor fi folosite în cazul în care „Gazprom” va decide să sisteze livrările de gaz pentru cetățenii republicii noastre, contrar angajamentelor contractuale”, a afirmat vicepremierul.
SA „Energocom” arată că gazele au fost procurate la preț de 94,5 EUR/MW și urmează fi stocate în depozitele subterane din Ucraina și utilizate de Republica Moldova în cazul limitării sau a întreruperii livrărilor de gaze naturale de către SAP „Gazprom”.
„Ofertele de livrare a gazelor naturale au fost deschise în prezența reprezentanților Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenției Proprietății Publice, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Serviciului de Informații și Securitate, Secretariatului Comunității Energetice, dar și a experților din partea Uniunii Europene și USAID”, arată „Energogom” într-un comunicat de presă.
Amintim că joi, 20 octombrie, SA „Energocom” a făcut prima achiziție de gaze naturale în cadrul realizării Proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”, cumpărând 10 milioane de metri cubi de gaze naturale la preț de 94,95 EUR/MW, pe care le-a stocat în depozitele subterane din Ucraina.

Astfel, SA „Energocom” a început să acceseze cele 100 de milioane de euro din Acordul de Împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2022
Economie
Energocom a făcut prima achiziție de gaze naturale
Fluxul de știri
0