Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Energocom a făcut prima achiziție de gaze naturale

© AP Photo / Aurel Obrejaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2022
Abonare
„SA „Energocom” a făcut prima achiziție de gaze naturale în cadrul realizării Proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Compania Energocom a achiziționat 10 milioane de metri cubi de gaze naturale. Anunțul a fost făcut joi seara de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
Gazele vor fi stocate în depozitele subterane din Ucraina și vor fi utilizate de Republica Moldova în cazul limitării sau a întreruperii livrărilor de gaze naturale de către SAP „Gazprom”, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
️Andrei Spînu informează că Energocom a accesat Tranșa de diversificare, în valoare de până la 100 de milioane de euro din Acordul de Împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.
Secția de asamblare al fabricii de automobile „Moskvici”. Московский автомобильный завод Москвич - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2022
Rusia
Fabrica Moskvici urmează să-și înceapă activitatea în decembrie
Fluxul de știri
0