Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Rusia este gata să livreze alimente și îngrășăminte

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaRecoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă
Recoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2022
Abonare
MAE rus: Rusia este dispusă să furnizeze alimente și îngrășăminte, dar SUA împiedică acest lucru.
CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Rusia este gata să furnizeze alimente și îngrășăminte în mai multe țări, pentru ca să nu fie amenințată securitatea alimentară în lume, dar Statele Unite împiedică acest lucru, aplicând o lovitură securității alimentare globale, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, potrivit RIA Novosti.
„Țara noastră, ca una dintre cele mai mari puteri agricole, aduce o contribuție semnificativă la asigurarea securității alimentare globale. Suntem conștienți de importanța exporturilor de alimente rusești pentru dezvoltarea socio-economică a multor țări sărace, îngrășămintele noastre nu sunt mai puțin importante pentru aceste scopuri, fără de care va fi în pericol viitoarea recoltă.. Suntem gata să furnizăm atât produse alimentare, cât și îngrășăminte - și tot ceea ce este necesar pentru ca securitatea alimentară în lume nu fie pusă amenințărilor, loviturilor", a declarat Zaharova joi în cadrul unui briefing.
Ea a atras iarăși atenția asupra necesității restabilirii cât mai grabnice a lanțurilor de aprovizionare și eliminării restricțiilor create artificial de Occident, cu care se confruntă operatorii economici din Federația Rusă în activitatea economică externă.
„Noi suntem împiedicați foarte tare să facem acest lucru (furnizarea de alimente și îngrășăminte - n.red.), și, respectiv, SUA aplică o lovitură asupra acestei securități alimentare mondiale, blocând la maximum posibilitățile de efectuare a decontărilor financiare pentru producția noastre. ”, a subliniat Zaharova.
Sute de kilograme de mere în fața Ministerului Agriculturii - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2022
Politică
Sute de kilograme de mere în fața Ministerului Agriculturii – Video
Fluxul de știri
0