Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS deteriorează și relațiile cu Belarus – a aprobat proiectul “Belarus Democrat”

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaВнеочередное заседание парламента Молдовы 8 сентября 2022 года
Внеочередное заседание парламента Молдовы 8 сентября 2022 года - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2022
Abonare
Grupul parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat a fost constituit de majoritatea parlamentară PAS.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Deputații PAS au votat hotărârea prin care se constituie “Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat”. Potrivit autorilor inițiativei, Grupul este menit să contribuie la consolidarea relațiilor dintre Parlamentul Republicii Moldova și “Belarus Democrat” pe bază de parteneriat.
Întrebați ce de fapt presupune acest grup, unul din autori, Doina Gherman, a precizat că Grupul parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat reprezintă mișcarea democratică reprezentată de Svetlana Tihanovskaia, liderul opoziției din Belarus.
Opoziția parlamentară a criticat intenția majorității parlamentare de a crea un grup de prietenie cu opoziția din Belarus, dar care evită să discute cu proprii cetățeni, care protestează în stradă.
Din componența Grupului pentru susținerea Belarus Democrat fac parte exclusiv deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate.
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Rusia
Se va uni sau nu Belarus cu Rusia – Ce spune Lukașenko
Fluxul de știri
0