Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iranul respinge acuzațiile că ar fi livrat drone Rusiei pentru Ucraina

© Sputnik / СтрингерDrapelul Iranului
Drapelul Iranului - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2022
Abonare
Reprezentantul Iranului la ONU Iravani: Teheranul respinge acuzațiile că ar fi livrat Rusiei drone.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Teheranul respinge în mod categoric acuzațiile conform cărora Iranul a livrat drone Rusiei pentru a fi folosite în conflictul din Ucraina, a declarat reporterilor reprezentantul iranian la ONU, Amir Saeed Iravani.

„Iranul respinge categoric acuzațiile iresponsabile și nefondate conform cărora Iranul a transferat drone pentru a fi folosite în conflictul din Ucraina”, a spus Iravani, care este citat de RIA Novosti.

El a spus că este dezamăgitor faptul că, pentru a avansa în agenda politică, țările „încearcă să lanseze o campanie de dezinformare împotriva Iranului și să inducă în eroare interpretarea Rezoluției 2231 pentru a stabili o legătură falsă între acuzațiile fără temei împotriva Iranului și această rezoluție”.
Rezoluția 2231 a oficializat stabilirea Planului de acțiune cuprinzător comun. Anexa „B” la această rezoluție prevede, în special, că interzice transferul de către Iran a tuturor articolelor, materialelor, echipamentelor, bunurilor și tehnologiilor, cu excepția cazului în care acestea sunt aprobate în prealabil de Consiliul de Securitate al ONU în fiecare caz specific.
"Conflictul din Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu rezoluția 2231, atât ca conținut, cât și ca formă. Și orice activitate în acest sens depășește domeniul de aplicare al rezoluției și mandatul secretariatului", a spus reprezentantul special al Iranianului.
„Iranul crede cu fermitate că niciuna dintre armele sale, inclusiv dronele, nu este exportată în nicio țară în conformitate cu punctul 4 din anexa B la Rezoluția 2231”, a conchis el.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, a negat luni informația recent apărută din presa americană despre furnizarea de arme iraniene către partea rusă pentru a fi folosite în ostilitățile din Ucraina. Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că subiectul achiziționării de către Rusia a dronelor de luptă din Iran a fost lansat artificial în mass-media americană.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2022
Rusia
Putin a anunțat stare de război în cele patru noi regiuni alipite la Rusia
Fluxul de știri
0