Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a anunțat stare de război în cele patru noi regiuni alipite la Rusia

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2022
Abonare
Putin a declarat stare de război în republicile populare Donețk, Lugansk și în regiunile Herson și Zaporojie
CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat decizia de a introduce stare de război în regiunile Herson și Zaporijie și în republicile populare Lugansk și Donețk.
Starea de război RPD, RPL și în regiunile Zaporojie și Herson este introdusă din 20 octombrie, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului care citează textul decretului președintelui rus Vladimir Putin.
„Având în vedere că împotriva integrității teritoriale a Federației Ruse este folosită forța armată, în conformitate cu partea 2 a articolului 87 din Constituția Federației Ruse și articolele 3 și 4 din Legea constituțională federală din 30 ianuarie 2002 nr. 1- FKZ „Despre legea marțială”, decid: introducerea stării de război pe teritoriile Republicii Populare Donețk, Republicii Populare Lugansk, Zaporojie și Herson din data de 20 octombrie 2022”, se arată în comunicatul de presă, care este citat de RIA Novosti.
În același decret Putin a cerut să se introducă un „nivel mediu de reacție” în regiunile limitrofe cu Ucraina și cu noile teritorii ale Federației Ruse.
Vladimir Putin a precizat că decretul prezidențial prevede mai multe niveluri de reacție la riscurile de securitate.
“Lucrăm la rezolvarea unor sarcini foarte complexe, la scară largă, pentru a asigura securitatea și un viitor sigur al Rusiei, pentru a ne proteja oamenii. Iar cei care se află astăzi în prima linie, care sunt pregătiți în centrele de antrenament și p poligoane, ar trebui să simtă sprijinul nostru, să știe că în spatele lor se află o țară uriașă, un singur popor unit”, a mai afirmat Putin.
Tot acolo Vladimir Putin a remarcat că regimul de la Kiev a renunțat la negocieri și continuă să bombardeze noile teritorii rusești folosind metode teroriste.
„Regimul de la Kiev, după cum știți, a refuzat să recunoască voința și alegerea oamenilor, respinge orice propunere de negocieri. Dimpotrivă, bombardamentele continuă, civilii mor. Neonaziștii folosesc în mod deschis metode teroriste: sabotaj la obiectivele de importanță vitală, asasinarea reprezentanților autorităților locale”, a declarat Putin.
Vladimir Putin a mai spus că este mândru de toți cei care au intrat în serviciul militar și că soldații ar trebui să aibă tot ce este necesar.
"Vreau să subliniez încă o dată că suntem mândri de toți cei care intră astăzi în serviciul militar, își îndeplinesc datoria de a apăra patria. Și acești soldați ai noștri, indiferent de sarcinile pe care le îndeplinesc, trebuie să li se asigure tot ce este necesar", a spus el.
Președintele a precizat că acest lucru este valabil și pentru dotarea cazărmilor, condițiile de locuit, echipamente și dotări, precum și asistența medicală.
Vladimir Putin a mai spus că șefilor de regiuni li se vor acorda puteri suplimentare pentru a asigura securitatea.
"În situația actuală, consider că este necesar să se acorde puteri suplimentare liderilor din toate regiunile rusești. Astăzi a fost semnat decretul corespunzător", a spus el.
Înalții oficiali ai subiecților Federației Ruse ar trebui să acorde atenția necesară implementării măsurilor menite, să asigure siguranța oamenilor, protecția și protecția antiteroristă a instalațiilor critice, menținerea ordinii publice, creșterea stabilității economiei, industriei și extinderea producerii produselor necesare unei operațiuni militare speciale, a precizat președintele.
Fluxul de știri
0