Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Încercările SUA de a „întări” Kievul duc la distrugerea Ucrainei

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Maria Zaharova a remarcat că poziția Washingtonului țintește amplificarea conflictului.
CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Intenția Statelor Unite ale Americii de a „întări poziția” Kievului duce la un rezultat opus - la distrugerea Ucrainei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, transmite RIA Novosti.
Secretarul de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, Karen Donfried, a declarat mai devreme că Washingtonul intenționează să ofere Ucrainei poziția „de forță maximă” pentru începerea discuțiilor de pace cu Rusia.
"Ele (Statele Unite) furnizează arme pentru a distruge țara (Ucraina) de care au susținut-o mulți ani. Aceasta este o contradicție atât de vitală: par să vrea să "întărească și să întărească", dar totul duce la rezultatul opus... poziția Washingtonului, care se bazează pe escaladarea conflictului duce la distrugerea Ucrainei”, a declarat Zaharova la radioul Sputnik.
Potrivit ei, mulți din Ucraina înțeleg deja acest lucru.
„Dacă Washington intenționează să întărească Ucraina prin distrugere, atunci acesta este un nou termen în geopolitică... Distrugerea a tot ce a fost construit pe acest teritoriu prin furnizarea de arme acolo și pregătirea pentru o escaladare și mai mare doar pentru că nu funcționează în stilul Washingtonului. – probabil, asta e o astfel de logică... Statele Unite nu au planificat nicio pace, prosperitate sau democrație pe teritoriul Ucrainei. Au plănuit să-l folosească ca trambulină, ca teren de antrenament, ca unealtă”, a spus ea.
Sarmat - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2022
Rusia
„Umbrela nucleară” va fi extinsă la regiunile atașate Rusiei, potrivit Kremlinului
Fluxul de știri
0