Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Umbrela nucleară” va fi extinsă la regiunile atașate Rusiei, potrivit Kremlinului

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaSarmat
Sarmat - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoritățile ruse lucrează în prezent la integrarea teritoriilor Zaporojie și Herson, precum și a republicilor populare Lugansk și Donețk în sistemul juridic rus. De asemenea, va fi extinsă „umbrela nucleară” în acest caz.
BUCUREŞTI, 18 oct – Sputnik, Doina Crainic. Securitatea noilor regiuni ale Rusiei este asigurată în același mod ca în restul țării, a spus jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat dacă „umbrela nucleară” rusească s-a extins asupra teritoriilor atașate.
Potrivit acestuia, eforturile integrării noilor regiuni încă sunt în desfășurare, dar ele „sunt toate parte integrantă a Rusiei”.
„Știți că au fost integrate recent, astfel că au loc demersuri pentru integrarea noilor teritorii în sistemul juridic, în sistemul rusesc de securitate, în sistemul economic, social și așa mai departe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Pe 5 octombrie, Vladimir Putin a semnat o lege constituțională federală privind calitatea de membre în Federația Rusă a regiunilor Zaporojie și Herson, precum și a republicilor populare Lugansk și Donețk.
Perioada de tranziție pentru noii membri va dura până la 1 ianuarie 2026.
Locuitorii au votat pentru alăturarea la Federația Rusă cu următoarele procente: 99,23% în Republica Donețk, 98,42% în Republica Lugansk, 93,11% în regiunea Zaporojie și 87,05% în regiunea Herson.
Fluxul de știri
0