Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ieșită din arest, Marina Tauber nu cedează: acuză guvernarea din Parlament

© Sputnik / Rodion ProcaMarina Tauber, la prima conferință de presă în Parlament după ce a ieșit din arest
Marina Tauber, la prima conferință de presă în Parlament după ce a ieșit din arest  - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2022
Abonare
La prima conferință de presă ținută în Parlament după ieșirea din arest, deputata Partidului Șor Marina Tauber a declarat că nu renunță și că va continua lupta politică. Tauber a declarat că duminică viitoare ea va fi printre protestatarii din centrul Capitalei.
CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Marina Tauber a calificat reținerea și apoi arestul ei la penitenciarul nr. 13 și apoi la domiciliu drept un abuza al puterii, o măsură disproporționată, care are un singur scop: intimidarea și împiedicarea ei de a participa la protestele desfășurate de Partidul Șor.
“Chiar și plasarea mea sub control judiciar este o măsură abuzivă. Nici ieri reprezentații procuraturii nu au venit cu vreo dovadă sau cu vreun argument nou. Ei, pur și simplu, au primit indicația ca eu să fiu ținută în arest. Știți din ce motiv? Ca să nu ies la proteste, ca să nu ajut domnului președinte (Ilan Șor – n.n.) și echipei mele dragi să mobilizez lumea la aceste proteste. Ei nu înțeleg un lucru că cu mine sau fără mine, deja oamenii nu mai pot să trăiască această realitate foarte dură, această realitate în care nu este niciun viitor pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat deputata Marina Tauber din sala de conferințe a Legislativului.
Protest mut și la sediul reprezentanței OSCE în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2022
Politică
Protest "mut" și la sediul reprezentanței OSCE în Moldova
Ea a declarat că nu renunță la lupta politică, chiar dacă în detenție a fost supusă unui tratament umilitor și degradant – asta se poate de presupus, in declarațiile ei, că i s-a întâmplat în subsolul Penitenciarului nr. 13, acolo unde a fost deținută timp de 54 de zile.
“Eu trebuie să lupt, trebuie să lupt nu pentru mine. Eu cred că toți, chiar și cei care nu sunt prietenii Partidului Șor, o să recunoașteți că nu merită politica și funcția de deputat să trăiește ceea ce am trăit eu (în arest – n.n.). Dar noi am promis, Ilan Șor a venit cu o promisiune, eu am fost alături și sunt alături de echipă când am spus și continuăm să spunem că vom lupta pentru binele cetățenilor și ca cu alte persoane să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat cu mine”, a spus Marina Tauber.
Cu referire la ceea ce i s-a întâmplat în detenție, ea nu a dat prea multe detalii, ci doar a spus: “Nu vă imaginați ce umilință este pentru o femeie, probabil și pentru un bărbat, să fie ținută în subsolul Penitenciarului nr. 13”.
În același context ea a precizat că în cele peste 50 de zile de detenție, a fost audiată doar o singură dată de procurori: “Și doar odată am fost audiată în Procuratură. Când ei au înțeles că eu nu o să răspund așa cum vor ei, ei alte întrebări nu mi-au adresat (la interogatoriu – n.n.)”.
Asta, în opinia deputatei, confirmă faptul că scopul acestei detenții a fost unul eminamente politic.
Protestul mut la Ambasada SUA la Chișinău, 18.10.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2022
Politică
Protestatarii au pichetat sediului Delegației Uniunii Europene la Chișinău
Fluxul de știri
0