Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șefa statului a numit în funcție 14 judecători

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2022
Abonare
Sandu a numit în funcție 14 judecători din cei 39 propuși de CSM.
CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a emis decretul prin care a numit în funcție 14 judecători. Acesta va intra în vigoare odată cu publicarea în „Monitorul Oficial”.
Potrivit Serviciului de presă al Președinției, judecătorii în cauză sunt parte a unei liste de 39 de nume, propuse șefei statului de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Pentru a stabili gradul în care candidații corespund rigorilor de profesionalism și de integritate, Președinția a solicitat informații de la mai multe instituții publice relevante. În baza evaluării obținute, Președintele Maia Sandu a respins, anterior, 13 dintre candidații propuși de CSM.
Referitor la ceilalți 12, concluzia este că unii dintre ei nu întrunesc criteriile necesare pentru a fi judecători, iar față de alții mai există întrebări ce trebuie clarificate la CSM.
Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Politică
Dosarul în care Stoianoglo e învinuit pe trei capete de acuzare, pe masa magistraților
Fluxul de știri
0