Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosarul în care Stoianoglo e învinuit pe trei capete de acuzare, pe masa magistraților

© Sputnik / Mihai CarausStoianoglo
Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dosarul penal în privința Procurorului General suspendat, învinuit pe trei capete de acuzare, a ajuns pe masa magistraților
CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. Procuratura Anticorupție a trimis în judecată, cu rechizitoriu, cauza penală de învinuire a procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, pe alte trei capete de acuzare. Este vorba despre abuz de serviciu, corupere masivă și fals în declarații.
Potrivit PA, abuzul de serviciu ar fi fost săvârșit în interesul unui organizații criminale, manifestat prin eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea, în rezultatul căruia a fost cauzat bugetului public național un prejudiciu în sumă de 869 224 839,76 lei.
Stoianoglo mai este acuzat de corupere pasivă, manifestată prin primirea și acceptarea de bunuri și avantaje sub orice formă ce nu i se cuvin de la Veaceslav Platon, în sumă de 63 233 032,7 lei.
Acuzația de fals în declarații, este caracterizată prin neincluderea intenționată în declarația de avere și interese personale a faptului că soția sa, începând cu data de 05.01.2021 este unul din beneficiarii efectivi ai unei societăți înregistrate în Ucraina.
Cauza penală a fost expediată în judecată și în privința a doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cărora le este incriminat că au acționat împreună și de comun acord cu Procurorul General suspendat, la eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzare.
Examinarea cauzei penale în fond urmează să aibă loc la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani. Concomitent, Procuratura Anticorupție efectuează în continuare urmărirea penală pe alte două cauze penale în care este vizat procurorul general suspendat și care se referă la abuzul de serviciu comis în calitate de ex-președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, dar și cu privire la îmbogățirea ilicită a acestuia.
Procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2022
Politică
Dosarul lui Stoianoglo va fi trimis în judecată
Fluxul de știri
0