Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Protest mut” în fața Ambasadei Statelor Unite la Chișinău

© Sputnik / Osmatescoprotest
protest - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2022
Abonare
Astăzi, în fața Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău s-a desfășurat un „protest mut”.
CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Un protest tăcut a avut loc astăzi în fața Ambasadei SUA la Chișinău. Participanții la protest și-au sigilat gura cu bandă adezivă, exprimându-și astfel nemulțumirea față de acțiunile autorităților, care duminică au ridicat cu forța corturile din „Orașul Schimbărilor” instalat în centrul Capitalei.
Astfel, cei prezenți la protest au ținut în mâini tablouri cu imagini din timpul demontării abuzive ale „Orășelului Schimbării” din centrul Capitalei.
Totodată, aceștia aveau și pancarde prin care au vrut să transmită mai multe mesaje.
„Tăcerea voastră face din Maia Sandu un monstru”, este unul din sloganurile protestatarilor.
Organizatorii acțiunii au montat o figură de carton a Maiei Sandu în imaginea eroinei de basm Maleficent cu un afiș în mână „Eu sunt legea aici!”.
Protestul s-a desfășurat în liniște și pace, fără intervenirea forțelor de ordine.
protest - 16.10.22 - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2022
Politică
Partidul „ȘOR” a sesizat procuratura în legătură cu abuzurile poliției
Amintim că duminică, opoziţia a organizat un nou protest de amploare la Chişinău. La miting au participat și locuitorii din "Orășelul Schimbării", amenajat din corturi în fața Parlamentului, dar și oameni din mai multe raioane ale țării. Spre seară, forțele de ordine au demontat complet "Orășelul Schimbării", instalat de protestatari timp de cinci săptămâni. Toate corturile au fost încărcate în camioane, fără a le permite oamenilor să-și i-a bunurile personale și actele de identitate.
Ulterior, Poliția a anunțat despre înregistrarea mai multor încălcări în cadrul desfășurării protestului organizat de Partidul „ȘOR” în centrul capitalei. Potrivit unui comunicat al autorităților, una dintre multiplele încălcări admise de protestatari, a fost blocarea intenționată a traseului, acolo unde au fost instalate din nou corturile pe artera de circulație a transportului.
Oamenii legii precizează că au fost încălcate regulile stabilite anterior în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale și au fost admise în mulțime persoane în stare de ebrietate, cu comportament dubios și obiecte periculoase la ele, iar în corturile acestora au fost depistate cutii cu obiecte pirotehnice.
Fluxul de știri
0