Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Litvinenco despre decizia judecătorilor în privința lui Tauber

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii
Deputați în Parlamentul Republicii - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2022
Abonare
Ministrul Justiției a comentat decizia judecătorilor în privința deputatului Marina Tauber.
CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Decizia instanței de judecată prin care Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar vorbește încă o data despre cât de grave sunt lucrurile în sistemul de justiție. Declarațiile aparțin chiar ministrului de Justiției, Sergiu Litvinenco.
,,Pe lângă multiplele semne de întrebare, aceasta provoacă nemulțumiri pe deplin justificate în societate, dar și subminează și mai mult încrederea în justiție. Or, încălcarea flagrantă a legislației ce ține de finanțarea partidelor politice este un element corupțional care nu poate fi contesta”, a menționat ministrul.
Totodată, Litvinenco anunță că Procuratura Anticorupție va contesta hotărârea de astăzi privind plasarea lui Tauber sub control judicial la Curtea de Apel Chișinău.
,,Procuratura Anticorupție va contesta hotărârea la Curtea de Apel Chișinău și, deși magistrații sunt cei care trebuie să ia decizia într-un final, speră mult să se țină cont de amalgamul de informații și probe care dovedesc în mod evident ilegalitățile”, a mai spus ministrul Justiției.
Amintim că astăzi Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu sub control judiciar. Conform deciziei, măsura va fi valabilă timp de 30 de zile.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2022
Politică
Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu
Fluxul de știri
0