Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon: Ceea ce a făcut aseară Maia Sandu e mai rău decât ce făcea Plahotniuc

© Sputnik / OsmatescoDodon
Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Abonare
Igor Dodon susține că "ceea ce a făcut aseară Maia Sandu e mai rău decât ce făcea Plahotniuc".
CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a comentat acțiunea polițiștilor care au aplicat forța împotriva protestatarilor, demolând corturile care erau instalate pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și pe cele din Orășelul Schimbării din fața Parlamentului.
"Ceea ce a făcut aseară Maia Sandu e mai rău decât ce făcea Plahotniuc. Nu vreau să susțin pe cineva, dar ce a făcut aseară Sandu, trebuia să lase oamenii să protesteze. Oamenii au venit de la sate pentru ași spune părerea. Să le distrugi bunurile personale și să ridici corturile cu forța, asta este dictatură. Maia Sandu creează un stat polițienesc", a declarat Dodon.
Amintim că astăzi, actualul șef de stat, Maia Sandu, a salutat intervenția mascaților, care au ridicat aseară corturile din fața Președinției și Parlamentului. Ea le-a mulțumit forțele de ordine și a declarat că aceștia au acționat pașnic, prompt și într-o formă calmă.
Orășelul Schimbării a fost demolat - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Politică
Ce spune Maia Sandu despre intervenția mascaților și ridicarea corturilor
Duminică, opoziţia a organizat un nou protest de amploare la Chişinău. La miting au participat și locuitorii din "Orășelul Schimbării", amenajat din corturi în fața Parlamentului, dar și oameni din mai multe raioane ale țării. Spre seară, forțele de ordine au demontat complet "Orășelul Schimbării", instalat de protestatari timp de cinci săptămâni. Toate corturile au fost încărcate în camioane, fără a le permite oamenilor să-și i-a bunurile personale și actele de identitate.
Din imaginile surprinse de redacția Sputnik Moldova, se observă cum unii oameni erau luați cu forța de polițiști.
Ulterior, Poliția a anunțat despre înregistrarea mai multor încălcări în cadrul desfășurării protestului organizat de Partidul „ȘOR” în centrul capitalei. Potrivit unui comunicat al autorităților, una dintre multiplele încălcări admise de protestatari, a fost blocarea intenționată a traseului, acolo unde au fost instalate din nou corturile pe artera de circulație a transportului.
Oamenii legii precizează că au fost încălcate regulile stabilite anterior în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale și au fost admise în mulțime persoane în stare de ebrietate, cu comportament dubios și obiecte periculoase la ele, iar în corturile acestora au fost depistate cutii cu obiecte pirotehnice.
Fluxul de știri
0