Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune Maia Sandu despre intervenția mascaților și ridicarea corturilor

© Sputnik / OsmatescoOrășelul Schimbării a fost demolat
Orășelul Schimbării a fost demolat - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Maia Sandu a salutat intervenția mascaților, care au ridicat aseară corturile din fața Președinției și Parlamentului.
CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. Forțele de ordine au acționat pașnic, prompt și într-o formă calmă. Așa a comentat președintele țării, Maia Sandu, acțiunea polițiștilor care au aplicat forța împotriva protestatarilor, demolând corturile care erau instalate pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și pe cele din Orășelul Schimbării din fața Parlamentului.
"Poliția a raportat numeroase încălcări grave la protestul de ieri. Din câte s-a văzut organizatorii acestor proteste nu au desfășurarea protestului în cadrul legal, inclusiv au fost descoperite obiecte interzise desfășurării unui protest pașnic și respectiv a trebuit să se intervină. Eu vreau să le mulțumesc forțelor de ordine pentru că au intervenit într-o formă calmă, promptă și au asigurat ordinea publică", a declarat Maia Sandu.
Amintim că duminică, opoziţia a organizat un nou protest de amploare la Chişinău. La miting au participat și locuitorii din "Orășelul Schimbării", amenajat din corturi în fața Parlamentului, dar și oameni din mai multe raioane ale țării. Spre seară, forțele de ordine au demontat complet "Orășelul Schimbării", instalat de protestatari timp de cinci săptămâni. Toate corturile au fost încărcate în camioane, fără a le permite oamenilor să-și i-a bunurile personale și actele de identitate.
Din imaginile surprinse de redacția Sputnik Moldova, se observă cum unii oameni erau luați cu forța de polițiști.
Ulterior, Poliția a anunțat despre înregistrarea mai multor încălcări în cadrul desfășurării protestului organizat de Partidul „ȘOR” în centrul capitalei. Potrivit unui comunicat al autorităților, una dintre multiplele încălcări admise de protestatari, a fost blocarea intenționată a traseului, acolo unde au fost instalate din nou corturile pe artera de circulație a transportului.
Oamenii legii precizează că au fost încălcate regulile stabilite anterior în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale și au fost admise în mulțime persoane în stare de ebrietate, cu comportament dubios și obiecte periculoase la ele, iar în corturile acestora au fost depistate cutii cu obiecte pirotehnice.
Protestul antiguvernamental - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Video
VIDEO A cincea duminică de protest: Orășelul Schimbării, demontat
Fluxul de știri
0