Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Xi Jinping îndeamnă China să-și accelereze transformarea într-o putere mondială de frunte

© AP Photo / Andy WongXi Jinping
Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2022
Abonare
Xi Jinping a pledat pentru accelerarea transformării Chinei în cea mai mare putere industrială a lumii.
BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik. Partidul Comunist Chinez (PCC) consideră necesară accelerarea procesului de transformare a țării într-o putere mondială de frunte în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiilor de producție, explorare spațială, transport și tehnologii de rețea, precum și în ceea ce ține de calitatea produselor, a declarat duminică președintele chinez Xi Jinping la cel de al XX-lea Congres al PCC, care și-a început lucrările duminică.
El a subliniat și importanța consolidării și dezvoltării sectorului public al economiei, încurajarea, sprijinirea și ghidarea dezvoltării sectorului non-public, manifestarea rolului pieței în distribuția resurselor un rol mai activ al guvernului.
„Este necesară formarea unui sistem de producție modern, promovarea unui nou tip de industrializare, accelerarea transformării Chinei într-o putere mondială lider în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiilor de producție, spațiu, transport și rețea, precum și calitatea produselor și să se accelereze crearea unei Chine digitale”, a subliniat el.
Drapelele UE - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2022
Economie
Majoritatea țărilor UE și-a majorat exporturile de mărfuri către Rusia în iunie
Fluxul de știri
0