Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Occidentul vrea să facă din Ucraina o anexă a sa de materii prime, susține un expert

© Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaUcraina
Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2022
Abonare
Economistul Bajan: Occidentul vrea să facă din Ucraina o anexă a sa de materii prime.
BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik. Autoritățile de la Kiev nu își dau seama că Occidentul nu va anula niciodată toate datoriile Ucrainei, pentru acesta este important să o țină într-o stare suspendată, să o transforme, în cele din urmă, în anexa sa de materii prime, a declarat Anatoli Bajan, șeful Departamentului de Cercetare Economică de la Institutul Europei al Academiei Ruse de Științe, citat de RIA Novosti.
Autoritățile de la Kiev, potrivit lui, nu vor să înțeleagă această realitate dură, ci speră ca Occidentul îi va ierta în cele din urmă toate datoriile, care, conform estimărilor, vor ajunge în curând la 120 de miliarde de dolari. Occidentul, potrivit lui, va șterge doar o mică parte a acestei datorii, pentru ca ulterior să profite de resursele Ucrainei.
Occidentul, potrivit lui, folosește Ucraina din plin, face ce vrea cu ea, „el pompează bani în ea acum, pentru că ceea ce se întâmplă acolo este profitabil pentru el. Cu mâinile ei, el, de fapt, poartă război împotriva Rusiei”, a mai spus expertul.
Din punctul său de vedere, dacă după încheierea ostilităților Ucraina va rămâne în sfera de influență a Occidentului, atunci acesta din urmă va recurge cu bucurie la așa-zisa restabilire a economiei ucrainene.
„Așa-zisa” – pentru că nu se va ocupa de întreaga economie, ci doar de ceea ce are nevoie. Iar Occidentul are nevoie doar parțial de agricultura Ucrainei, de pământul ei negru, care dă o recoltă bogată, și de minerale. Restul sectoarelor economiei țării nu-l deranjează deloc”, a conchis Bajan.
Luptători din gruparea ucraineană Azov - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2022
Rusia
Rusia reacționează la promovarea grupării neonaziste Azov la Universitate Stanford din SUA
Fluxul de știri
0