Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China și-a îndemnat cetățenii să părăsească Ucraina

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaDrapelul de stat al Chinei
Drapelul de stat al Chinei - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2022
Abonare
Global Times: Ministerul chinez de Externe i-a îndemnat pe cetățenii țării să părăsească Ucraina.
CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. Ministerul chinez de Externe a făcut apel către cetățenii țării să părăsească teritoriul Ucrainei, a informat pe Twitter Global Times, care este o publicație de stat chineză.
Cetăţenii Republicii Populare Chineze care se află în Ucraina sunt îndemnaţi să „întărească măsurile de precauţie şi să se evacueze”, ambasada ţării este pregătită să ofere asistenţă în organizarea plecării, se arată în materialul Global Times, care este citat de RIA Novosti.
La începutul săptămânii, reprezentanța Republica Populară Chineză le-a cerut deja concetățenilor ei să nu rămână pe teritoriul Ucrainei decât dacă este absolut necesar și să-l părăsească în timp util atunci când este sigur să o facă. În același timp, Ambasada SUA a publicat un apel pentru a părăsi Ucraina.
Luptători din gruparea ucraineană Azov - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2022
Rusia
Rusia reacționează la promovarea grupării neonaziste Azov la Universitate Stanford din SUA
Luni, Vladimir Putin, la o întâlnire operativă cu membrii Consiliului de Securitate, a anunțat că a fost lansată o lovitură masivă cu arme ghidate de precizie asupra infrastructurii ucrainene. Putin a numit explozia de pe podul din Crimeea un atac terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile. Potrivit acestuia, Kievul a coborât la același nivel cu cele mai odioase grupuri teroriste și este, pur și simplu, imposibil să lași crimele regimului de la Kiev fără răspuns.
Fluxul de știri
0