Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Casa Albă este furioasă pentru remarcile lui Abbas la întâlnirea cu Putin

© AP Photo / Alex BrandonCasa Albă
Casa Albă - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2022
Abonare
Axios: Casa Albă este dezamăgită de cuvintele liderului Palestinei Abbas într-o conversație cu Putin
CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. Administrația președintelui american Joe Biden și-a exprimat „profundă dezamăgire” față de declarațiile liderului Palestinei, Mahmoud Abbas, făcute în timpul unei conversații cu președintele rus Vladimir Putin despre pierderea încrederii în Statele Unite, relatează Axios, citând un reprezentant al consiliul de securitate națională al țării.

“Casa Albă este „profund dezamăgită” că președintele palestinian Mahmoud Abbas i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că și-a pierdut încrederea în administrația Biden”, scrie publicația, care este citată de RIA Novosti.

Potrivit Axios, în timpul unei întâlniri cu Putin la Astana, Abbas a subliniat și incapacitatea Statelor Unite de a media negocierile dintre Palestina și Israel.
Potrivit celor relatate, remarca liderului palestinian a înfuriat administrația Biden, care a informat despre acest fapt pe un consilier de-al lui Abbas.
În același timp, Washington consideră că Putin nu este partenerul potrivit pentru a rezolva conflictul dintre Palestina și Israel.
Discuțiile dintre Putin și Abbas au avut loc pe 13 octombrie în marja summit-ului Conferinței privind interacțiunea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA). Liderii celor două țări au discutat despre dezvoltarea legăturilor economice și umanitare. În același timp, Putin a subliniat natura principială a poziției Rusiei cu privire la așezarea palestino-israeliană.
Drapelele UE - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2022
Economie
Majoritatea țărilor UE și-a majorat exporturile de mărfuri către Rusia în iunie
Fluxul de știri
0