Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atac împotriva credinței ortodoxe la „Teleradio-Moldova”

© Sputnik / Rodion ProcaMitropolitul Vladimir
Mitropolitul Vladimir  - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mitropolia își exprimă regretul și nedumerirea față de decizia conducerii companiei publice „Teleradio-Moldova” de a nu mai retransmite serviciului divin oficiat la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”.
CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. “Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove își exprimă regretul și nedumerirea față de decizia conducerii companiei publice „Teleradio-Moldova” de a întrerupe frumoasa tradiție de transmitere în direct în format televizat a serviciului divin oficiat la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” dedicat sărbătorii Acoperemântului Maicii Domnului, care este și hramul municipiului Chișinău”, anunță într-un comunicat de presă Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media a Mitropoliei Moldovei.
Totodată, Mitropolia consideră “xtendențioasă afirmația conducerii serviciului public de radiodifuziune și televiziune din Republica Moldova prin care, acuză subtil Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, în persoana Întâistătătorului ei – Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, de „susținere fățișă sau indirectă a războiului din Ucraina”.
În această ordine de idei, Mitropolia consideră necesară clarificarea a două chestiuni:
Celebrarea praznicului Acoperemântului Maicii Domnului și deci în cazul nostru a hramului Chișinăului nu este un eveniment care aparține Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir sau oricărei altei persoane publice sau private din cadrul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, mai ales, că în acest an serviciul divin a fost oficiat de către Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, astfel încât, din punctul nostru de vedere, nu există nici un motiv obiectiv de a priva telespectatorii de a viziona slujba de sărbătoare festiv.
Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, prin vocea Întâistătătorului ei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, și-a exprimat fără echivoc și în toată plinătatea sa părerea despre conflictul din Ucraina, ca fiind un război fratricid, care trebuie încetat cât mai grabnic.
În continuarea celor expuse mai sus, Mitropolia își exprimă speranța că această situație regretabilă nu va constitui un precedent și de azi înainte conducerea actuală a companiei publice „Teleradio-Moldova” va fi obiectivă în ceea ce privește reflectarea evenimentelor de interes public pentru cetățenii Republicii Moldova și, în special, a celor din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, cu care se identifică majoritatea covârșitoare a cetățenilor acestei țări.
Și pentru a pune punct oricăror speculații asupra unui subiect atât de dramatic precum este cel al războiului, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove subliniază că se identifică și se solidarizează în totalitate cu mesajul de compasiune al Întâistătătorului ei – Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, rugându-se necontenit pentru pace în întreaga lume, cu atât mai mult în țara vecină și prietenă Ucraina.
Mitropolitul Vladimir a fost decorat de către Patriarhul Kiril - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2022
Societate
Mitropolitul Vladimir a fost decorat de către Patriarhul Kiril
Fluxul de știri
0