Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vine iarna - prima iarnă care sperie cu adevărat pe europeni

© AFP 2022 / WOJTEK RADWANSKIiarna
iarna - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Există un risc ridicat ca un val de frig să lovească Europa în decembrie, chiar înainte de Crăciun, anunță meteorologii. Acest lucru îngrijorează autoritățile europene, în contextul în care oricum se anunță o iarnă foarte grea din punct de vedere economic și social.
BUCUREȘTI, 14 oct -Sputnik. Se așteaptă un val rece de iarnă în luna decembrie ”înainte de Crăciun” spun meteorologii, dând fiori reci, deja, decidenților politici și multor cetățeni europeni.
Uniunea Europeană se va confrunta cu o iarnă foarte dificilă din pricina lipsei gazului rusesc și prețurilor explodate pentru achizițiile de gaz pe care trebuie să le plătească statele, dar și cetățenii obișnuiți.
Unii analiști au spus că ar trebui să existe suficient gaz pentru o iarnă normală, dar dacă temperaturile scad, atunci țările ar putea fi obligate să raționalizeze accesul la gaz, afectând industriile și locurile de muncă.
Dacă estimările cele mai optimiste sunt acelea că UE va putea trece, la limită, printr-o iarnă ușoară, bazându-se pe propriile rezerve de gaze, o iarnă grea reprezintă deja foarte multe probleme și provocări, atât pentru industrie- deja foarte grav afectată de criza energetică- cât și pentru cetățeni.
De altfel principala problemă a UE nu este atât lipsa gazelor naturale cât prețurile foarte ridicate ale acestora, subvenționarea lor de către guverne, prin plafonare sau alte metode, reprezentând o presiune foarte mare asupra bugetelor.
Акция протеста оппозиции в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Societate
CSE interzice protestele care blochează traficul rutier, iar în weekend se permite 4 ore
Fluxul de știri
0