Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CSE interzice protestele care blochează traficul rutier, iar în weekend se permite 4 ore

© Sputnik / Родион Прока / Accesați arhiva multimediaАкция протеста оппозиции в Кишиневе
Акция протеста оппозиции в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CSE interzice, în zilele lucrătoare, protestele care blochează circulația rutieră. Totodată, în zilele de weekend, protestele vor putea fi desfășurate pe o perioadă de cel mult patru ore.
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice vor fi interzise în zilele lucrătoare. În zilele de odihnă, aceste întruniri vor putea fi desfășurate pe o perioadă de cel mult patru ore.
O decizie în acest sens a fost aprobată, pe 13 octombrie, de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), în vederea asigurării ordinii publice, a accesului la libera circulație pe drumurile țării, precum și în scopul asigurării unei reacții prompte la situațiile ce necesită intervenții de urgență.
„Dacă în timpul desfăşurării întrunirii, unii participanţi încalcă ordinea publică, incită la discriminare sau violență, îndeamnă la război sau agresiune ori organizează tulburări în masă, poliția îi poate îndepărta pe aceştia și fără implicarea organizatorului, în cazul inacțiunii acestuia. În același timp, dacă acțiunile enumerate se încalcă grav, poliția poate cere organizatorului sistarea imediată a întrunirii și fără implicarea reprezentantului autorității publice locale”, se arată în decizia CSE.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Societate
Persoanele care vor publică date false pentru a primi compensații vor fi pedepsite
Fluxul de știri
0