Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a explicat de ce Moscova menține contactele cu talibanii

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Accesați arhiva multimediaputin
putin - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Putin: Rusia menține contactele cu talibanii, văzând cum Occidentul îi alimentează pe oponenții acestora.
CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, vorbind despre situația din Afganistan, că „la granițele noastre” mocnește un focar de tensiune, în timp ce serviciile speciale occidentale alimentează grupările teroriste, de aceea Rusia menține un nivel necesar al contactelor cu talibanii.
„La frontierele noastre sudice într-adevăr mocnește un focar de tensiune, care se poate solda un flux de refugiați, amenințări teroriste... În același timp, serviciile speciale occidentale - în primul rând americane, britanice - alimentează formațiunile care se confruntă cu talibanii, orientându-i spre atacarea teritoriilor de graniță ale unora dintre țările noastre. Noi conștientizăm riscurile și amenințările legate de asta, și menținem de aceea un nivel necesar al contactelor cu conducerea mișcării Taliban*, a spus el la summitul ”Rusia-Asia Centrală” de la Astana.
Putin a subliniat că este în interesul țărilor de frontieră să nu admită o recidivă a războiului civil din Afganistan.
Vineri, la Astana, are loc primul summit în formatul ”Rusia-Asia Centrală”. El a fost inițiat de Moscova în anul împlinirii a treizeci de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Federația Rusă și toate cele cinci state ale regiunii.
* Organizația se află sub sancțiunile ONU pentru activitate teroristă
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Казахстан - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2022
Rusia
Putin, despre importanța summitului „Rusia – Asia Centrală„
Fluxul de știri
0