Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lukașenko: Occidentul vrea să dezmembreze spațiul eurasiatic

© Sputnik / BelTA / Accesați arhiva multimediaAleksandr Lukașenko
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2022
Abonare
Președintele Lukașenko a declarat că Occidentul vrea să dezmembreze spațiul eurasiatic în sectoare de influență.
CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik.Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat că strategii occidentali vor să dezmembreze spațiul eurasiatic în sectoare de influență și să folosească țările CSI în calitate de anexe de materii prime și industriale, astfel că membrii Comunității trebuie să fie pregătiți pentru provocări.
”Cred că toți înțeleg aici că adevăratele obiective ale strategilor occidentali sunt mult mai largi - dezmembrarea spațiului eurasiatic în sectoare de influență și folosirea țărilor noastre în calitate de anexe de materii prime și industriale. Trebuie să fim pregătiți pentru cele mai diverse provocări pe întreg perimetrul CSI. Evenimentele recente din Kazahstan și Uzbekistan sunt exemple convingătoare și pline de învățăminte. Însă acesta este doar începutul. Toți vom fi testați la rezistență”, a declarat Lukașenko la Astana, la ședința Consiliului șefilor de stat din CSI în format restrâns. Declarațiile sale sunt citate de agenția belarusă Sputnik Belarus, potrivit RIA Novosti.
"Cu părere de rău, ceea despre ce am tot vorbit pe parcursul atâtor ani s-a întâmplat, a devenit realitate. Împotriva noastră a tuturor a fost declanșat un adevărat război hibrid. Și Ucraina este doar un pretext aici. Planurile unor țări cu privire la revanșa pentru campaniile pierdute în secolul trecut au fost puse la cale demult, începând, după cum se știe, din primele zile de după victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, dar poate și mai devreme”, a spus liderul belarus. Potrivit lui Lukașenko, astăzi în centrul atacurilor economice și financiare s-au pomenit Rusia și Belarusul.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Rusia
Putin: suntem interesați de dezvoltarea relațiilor cu Dușanbe și Bișkek
Fluxul de știri
0