Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În urma summitului de la Astana, liderii CSI au semnat mai multe documente

© Photo : Kazakh Presidential press office / Accesați arhiva multimediaCSI
CSI - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderii statelor membre CSI au semnat la summit-ul de la Astana câteva documente cu privire la dezvoltarea cooperării.
CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. În urma lucrărilor summitului de la Astana, liderii țărilor CSI au semnat o serie de documente, transmite reporterul RIA Novosti.
Anterior, președintele comitetului executiv - secretarul executiv al CSI, Serghei Lebedev, a comunicat că, potrivit rezultatelor summitului, este planificată semnarea a 10 documente care au în vedere dezvoltarea amplă a cooperării interstatale.
Potrivit acestuia, se presupune că Consiliul va susține inițiativa președintelui Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, de a crea sub egida CSI o organizație internațională care să susțină și să promoveze limba rusă.
Lebedev a explicat că la summit vor fi adoptate decizii cu privire la anunțarea anilor tematici în cadrul Comunității, precum și despre realizarea în 2024 a programului interstatal „Capitalele culturale ale Comunității” în Rusia. În același context, șefii de stat vor susține propunerea de a declara Sankt Petersburgul capitala culturală a CSI în 2024.
Totodată, vor fi luate o serie de decizii însemnate în domeniul asigurării securității statelor membre ale asociației. Potrivit informațiilor Ministerului kazah de Externe, participanții la summit vor aproba noul program de cooperare în lupta împotriva terorismului și extremismului, prevăzut pentru perioada 2023-2025.
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2022
Internațional
Lukașenko: Occidentul vrea să dezmembreze spațiul eurasiatic
Fluxul de știri
0