Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia și-a schimbat tactica în Ucraina

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Abonare
Infrastructura energetică a Ucrainei a fost „vizată dramatic” pentru prima dată, a declarat un ministru ucrainean.
BUCUREŞTI, 12 oct – Sputnik, Doina Crainic. Aproximativ 30% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost deteriorată după două zile consecutive de atacuri ale rachetelor rusești, a declarat pentru CNN ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşchenko. Moscova a descris atacurile lansate luni și marți drept un răspuns la „atacurile teroriste” ucrainene comise pe teritoriul rusesc.
Înaltul oficial ucrainean a declarat marți că țara sa a fost vizată, pentru prima dată de la începutul războiului, de atacuri rusești pe scară largă asupra infrastructurii, potrivit canalului de presă american.
Acesta a spus că şi Europa a suferit, deoarece Kievul a trebuit să suspende exportul de energie electrică. Ucraina „ajută țările europene să economisească gazul și cărbunele rusesc” și dorește să se „reconecteze rapid la celelalte surse”, a declarat Galuşchenko.
Ministrul a mai spus că sistemul energetic ucrainean a rămas stabil, dar a cerut altor ţări să accelereze trimiterea către Kiev de sisteme de apărare antiaeriană, pentru a ajuta ţara să-şi protejeze infrastructura împotriva atacurilor ulterioare.
„Transmitem acest mesaj partenerilor noștri: trebuie să protejăm cerul”, a declarat ministrul ucrainean al Energiei.
Armata rusă a lansat zeci de rachete asupra unor ținte din Ucraina, care au inclus puncte cheie de infrastructură. Moscova a descris atacul ca fiind un raspuns la o serie de atacuri de sabotaj din partea Kievului, atacuri care au vizat instalații cruciale rusești, printre care centrala nucleară Kursk, conducta de gaz Turkstream și podul din Crimeea. „Tactica teroristă” a Kievului nu mai poate rămâne fără răspuns după bombardarea podului săptămâna trecută, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
Mai multe zone din Ucraina, inclusiv capitala Kiev, au raportat întreruperi de energie electrică și alte probleme cu utilitățile după atacurile rusești. Operatorul național de rețea electrică, Ukrennergo, a cerut consumatorilor să oprească dispozitivele în timpul orelor de vârf seara și a dispus întreruperi în unele zone pentru a diminua sarcina.
Rupia indiană - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Economie
India şi Emiratele Arabe Unite - comerţ bilateral în monede naționale
Fluxul de știri
0